Servery určené pro strojové učení, umělou inteligenci a neurovnové sítě

Superpočítačové systémy Supermicro, zaměřené na grafický výpočetní výkon, se především využívají v odvětví strojového učení, neuronových sítí, HPC, umělé inteligence a cloud řešení s virtualizovanou grafiku. Supermicro nabízí SYS-1028GQ-TXRT a SYS-4028GR-TXRT s podporou osmi a čtyř modulů NVIDIA® Tesla® P100 SXM 2.0, oba tyto systémy disponují technologií NVIDIA NVLink™ pro co nejrychlejší propojení více grafických karet. Supermicro bude také nabízet svá víceúrovňová GPU řešení a vysoce výkonné pracovní stanice s podporou 4 slotů PCIe 3.0 x16.

"Využitím našeho rozsáhlého portfolia GPU server řešení mohou zákazníci masivně posílit své výpočetní clustery, aby urychlili i to nejnáročnější strojové učení, vědecké výpočty a současně dosáhli maximální efektivity v poměru spotřeby, využitého prostoru a nákupní ceny" řekl Charles Liang, prezident a generální ředitel společnosti Supermicro. "Díky pokroku ve výkonu a hustotě v optimalizovaných architekturách 1U a 4U, které zahrnují nové moduly NVIDIA P100 s NVLinkem, mohou naši zákazníci dosáhnout exponenciálního zlepšení v navyšování výkonnosti aplikací ve strojovém učení, při řešení některých z nejsložitějších a nejdůležitějších úkolů lidstva a ještě k tomu ušetřit peníze."

GPU platforma společnosti NVIDIA poskytuje dramatické navýšení propustnosti aplikací v HPC, pokročilé analýze dat a umělé inteligenci" říká Paresh Kharya, vedoucí produktový manažer společnosti Tesla v NVDIA. Nové servery Supermicro nabízejí optimální řešení pro využití našich Tesla grafických procesorů tak, aby měly vysoký výkon a vynikající účinnost při řešení nejnáročnějších výpočetních problémů."

Optimalizované GPU systémy:

Supermicro 4U SYS-4028GR-TXRT podporuje osm grafických procesorů NVIDIA Tesla P100 SXM2, čímž poskytuje maximální šířku pásma pro kritické HPC klastry a pracovní zatížení. Tento SuperServer nabízí 8xTesla P100 SXM2 akcelerátor s nezávislými tepelnými zónami GPU a CPU, čímž zajišťuje nekompromisní výkon a stabilitu s maximálním výkonem až 170 TFLOPS.

Supermicro 1U SYS-1028GQ-TXRT je optimalizovaný pro podporu čtyř akcelerátorů NVIDIA Tesla P100 SXM2. Toto vysoce škálovatelné řešení implementuje plně propojenou architekturu GPU využívající NVLink 160GB / s NVLink s více než 5ti násobnou šířkou pásma PCI-E 3.0. Tento SuperServer umožňuje provoz tepelných zón GPU bez předehřívání a zajišťuje tak nejvyšší výkon a stabilitu i při nejnáročnějším pracovním zatížení.

TwinPro ™ Supermicro 2U SYS-2028TP-DTFR nabízí zákazníkům datových center nesrovnatelné výhody při konfiguraci se dvěma GPU na jeden uzel, včetně osmi pozic pro 2,5",  bezkonkurenční paměťovou kapacitu a FDR 56Gbps InfiniBand síťové připojení.

SuperWorkstation, SYS-7048GR-TR podporuje až čtyři karty GPU ve formátu Tower 4U, což je vhodné pro dosažení co nejvyššího možného GPU výkonu i pro zákazníky, kteří upřednostňují ponechání serverů ve vlastních prostorách, kancelářích.

Všechna GPU řešení společnosti Supermicro naleznete na adrese: https://www.supermicro.com/products/nfo/GPU_MIC.cfm

Supermciro, ANAFRA, umělá inteligence, neuronová síť, strojní učení, cloud